Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

Een kiezel in het water

 

Het water stroomde. Stroomde zo ver hij kon kijken: Langs het hoge riet vlak bij hem. Langs de oever aan de verre overkant. En verder op, langs de aanlegsteiger met de boot van zijn vader en opa, stroomde het. De trossen van de boot waren strak getrokken door het water dat onder de kiel door bewoog. Zijn oog viel op een groen blaadje met een steeltje,dat langs hem heen dreef, weerloos mee getrokken door de stroom. Ineens leek de rivier zo immens groot en hij voelde zich zo nietig. Het vervulde hem met een gevoel van machteloosheid en een beetje bang geworden, draaide hij zich om naar de man die achter hem op het bankje zat. “Opa” zei hij “De rivier is zo groot en sterk…..Is er iets dat het water tegen kan houden?”

De oude man legde de hengel waarmee hij bezig was aan de kant. Keek naar de kleine jongen die daar voor hem stond, aan de rand van de rivier. Blote voetjes net niet in het water.

“Tja, tegenhouden zal niet eenvoudig zijn” antwoordde hij nadat hij even had nagedacht. “Maar de stroom veranderen is niet moeilijk. Dat kun jij zelfs”.

Hij bukte zich en raapte een donkere kiezel op. “Hier” zei hij “leg dit steentje eens in het water, daar aan kant”. Het jongetje pakte de steen van zijn grootvader over en stapte voorzichtig het ondiepe water in. “Kijk eerst maar eens goed hoe het water nu stroomt”, zei de oude man.

Het jongetje keek naar beneden en zag hoe het water gestaag over het lichte zand heen bewoog, waardoor zich daar kleine geultjes gevormd hadden.

“Leg het steentje nu eens in het water” zei zijn grootvader. Het jongetje liet de kiezel langzaam zakken naar de bodem. En toen de steen stil lag, zag hij hoe het water ineens anders stroomde. Het kolkte licht om het kiezeltje heen. Daardoor bewoog een ander steentje vlakbij ineens en hernestelde zich op de rivierbedding. Ook de geultjes werden minder.

Zijn grootvader zei toen: “Zie je, een steen kan de rivier niet tegengehouden, maar zo klein als dat kiezeltje is, de stroom van de rivier is veranderd. De rivier zal vanaf nu nooit meer helemaal het zelfde zijn”.  

 

Het leven lijkt op de rivier in het verhaal hierboven. Soms is het nodig om een kiezel te verleggen om daadwerkelijk een verandering teweeg te brengen in je leven. Mijn coaching kan helpen om een dergelijke betekenisvolle verschuiving te bewerkstelligen.

 

Wie ben ik

   Tina Strookappe

 

Tina Strookappe, spil en oprichtster van Strookappe Consulting en Resolution Lichaamswerk, werkt al meer dan 20 jaar als coach en trainer. Zij is psycholoog en zij heeft daarnaast verschillende aanvullende opleidingen gevolgd (onder andere een tweejarige opleiding Energetisch Lichaamswerk). Zij is Registerpsycholoog NIP/Arbeid en Organisatie en CMI gecertificeerd Loopbaancoach.

Tina heeft als consultant gewerkt voor een zeer breed scala aan (internationale) organisaties, op allerlei niveaus en in diverse sectoren. Zo heeft zij ervaring in het begeleiden van medewerkers, professionals en startend leidinggevenden in zowel een productie als diensten omgeving, in profit en non-profit organisaties en heeft zij gewerkt met leiders op middel management en op directie niveau.

Tina spreek vloeiend Engels en kan dus ook in die taal coaching en begeleiding bieden.